Jaap Vogelaar - Projectmanagement & Teamadvies
 

OVER JAAP VOGELAAR

Een setting creëren waarbinnen andere mensen graag bewegen is een vak apart. Ik ondersteun organisaties die een tekort hebben aan projectleiders op project- of interimbasis met (her)ontwerp, implementatie en coördinatie van startende of vastgelopen trajecten, programma's of projecten en maak dat teams op efficiënte wijze met elkaar samenwerken.

Mijn naam is Jaap Vogelaar en ik ben woonachtig in het mooie Harderwijk. Hier woon ik met mijn vrouw en 4 kinderen. Naast het betaald en pro-deo invullen van verschillende project- en programmaleidersrollen bij maatschappelijke initiatieven en organisaties, ben ik in mijn carrière meer dan 10 jaar actief geweest in het onderwijs, onder andere als bewegingsonderwijzer. Hier heb ik iets unieks geleerd. 

Mensen op de juiste manier in beweging zetten is een vak apart.  Hoe krijg je een team intrinsiek gemotiveerd mee in een bepaalde strategie en het uitvoeren hiervan? Onder welke voorwaarden presteert een team optimaal? Hoe schaaf je aan het individuele patroon van een teamlid? De dynamieken rondom het bewegen van mensen en hun drijfveer om in beweging te komen intrigeren mij en zijn ook buiten het sportveld op organisatieniveau breed toepasbaar. Na te zijn afgestudeerd op Hoger Management (cum laude) heb ik mij als coach en als speler/coach hierop toegelegd.

Teamcoaching

Goed presterende teams ontstaan niet vanzelf. Tegelijkertijd is bouwen aan sterke teams geen hocus pocus. Een sterk team heeft kenmerken die in elk team ontwikkeld kunnen worden, zolang het team bestaat uit de juiste mix van personen. Als teamcoach analyseer ik teams, zorg voor afstemming en doe ik aanbevelingen om vaardigheden bij te schaven. Dit heeft tot gevolg dat teamleden ingespeeld raken op elkaar en prestatiedrang gaat ervaren. Kijk voor meer informatie op team analyse en team training

Projectmanagement 

Mijn expertise ligt bij het bewegen en het in beweging zetten van mensen en teams. En ja, ik moet toegeven dat ik zelf ook graag het speelveld betreed in een rol die mij past: als manager van vernieuwende trajecten, programma's of projecten. waarin de vertaalslag van strategie naar tactiek, procesinrichting, programma-ontwerp en implementatie gemaakt moet worden. Het liefst binnen startende projecten waarin meerdere werknemers, afdelingen met elkaar verbonden moeten worden of projecten die vastlopen en behoefte hebben aan versnelling.

Als manager van ontwikkelings-, verander- en vernieuwingstrajecten neem ik mensen mee en stuur met de blik vooruit aan op resultaat.  Ik breng afstemming, energie en heldere communicatie  in de organisatie en binnen de teams waarmee ik werk.  

Mijn ervaring ligt binnen de hoofdzakelijk in de maatschappelijke sector en deels in de bedrijfsmatige sector. Lees meer over mijn ervaring.

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
LinkedIn